Behandelingen

Bij Top Medical Care kunt u terecht voor diverse specialistische behandelingen in vooraanstaande klinieken. Wij bieden u Nederlandse begeleiding, ondersteuning door zorgverzekeraars en wachtlijstbemiddeling.

daVinci prostaatkanker-behandeling

Als u de diagnose prostaatkanker hebt, dan is het belangrijkste dat u goed geholpen wordt. Alleen de meest ervaren artsen en beste behandeling zijn goed genoeg. U krijgt immers maar één kans… Dankzij de daVinci techniek is de kans op complicaties zoals impotentie en incontinentie minimaal. Lees meer over de prostaatkanker-behandeling

daVinci nierkanker-behandeling

Om te kunnen bepalen welke behandelingen nodig zijn, moet uw specialist weten uit welke soort kankercellen de tumor is ontstaan, hoe kwaadaardig deze zijn en wat het stadium van de ziekte is. Op basis van deze informatie zijn er verschillende behandelingen mogelijk, waaronder de daVinci-techniek. Middels deze robotgeassisteerde behandeltechniek is ook een nierbesparende operatie mogelijk, afhankelijk van de diagnose. Lees meer over de nierkanker-behandeling

Behandeling vergrote prostaat

Indien u een vergrote prostaat hebt, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Het Europees Prostaat Centrum in Gronau adviseert u hier uitgebreid over en is zeer ervaren op het gebied van urologische behandelingen. Lees meer over de mogelijkheden bij een vergrote prostaat

Prostaatkankerbehandeling m.b.v. Brachytherapie

Voor patiënten met minder agressieve tumoren, is de Brachytherapie (inwendige bestraling) een minder belastend alternatief. Bij de Brachytherapie werken de stralen over een korte afstand van binnenuit het lichaam. Hierdoor kan de prostaat heel nauwkeurig behandeld worden en zijn uitwerkingen op omliggend weefsel gering. De behandelend artsen hebben meer dan 10 jaar ervaring met deze behandelingstechniek. Lees meer over de Brachytherapie

Behandeling baarmoeder (goedaardig)

Bij vrouwen bij wie één van de bovenstaande diagnose is gesteld, wordt vaak een hysterectomie voorgesteld door de gynaecoloog. Een hysterectomie is het chirurgisch verwijderen van de baarmoeder. Eventueel komt u in aanmerking voor een daVinci hysterectomie. Lees meer over de behandeling van de baarmoeder.

Behandeling baarmoeder (kwaadaardig)

Bij gynaecologische kanker, baarmoeder- of baarmoederhalskanker, kan een hysterectomie de beste behandeloptie zijn. Het soort hysterectomie dat wordt gedaan, hangt af van de ziektegeschiedenis, gezondheid en de snelheid van de groei van de kanker. Lees meer over de behandeling van de baarmoeder.

Myoombehandeling

Een gebruikelijk alternatief voor een hysterectomie is een myomectie, het chirurgisch verwijderen van de myomen. Bij deze methode blijft de baarmoeder behouden, en is aan te raden voor vrouwen die zwanger kunnen worden. Lees meer over een myoombehandeling.

Behandeling voor incontinentie

Afhankelijk van het soort urineverlies en de oorzaak hiervan zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Deze kunnen per man of vrouw verschillen. Lees meer over de incontinentiebehandelingen.

Blaasverwijdering (cystectomie)

Een cystectomie is het verwijderen van de blaas middels een buikoperatie. De afvoer van de urine verloopt na de blaasverwijdering op een andere manier. Dit kan door middel van verschillende manieren. Lees meer over de blaasverwijdering.